Καλλωπισμός

Καλλωπισμός

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες σχετικά με ορισμένες πτυχές της φροντίδας των σκύλων

 1. Πώς να λούσετε (πλύνετε) έναν σκύλο:

Η κατάσταση του τριχώματος ενός κατοικίδιου ζώου είναι πολύ σημαντική για την υγεία όχι μόνο του ίδιου του ζώου, αλλά και για την υγεία των μελών της οικογένειας που το περιβάλλουν. Το τρίχωμα του σκύλου πρέπει να διατηρείται πάντα καθαρό. Και η συχνότητα του μπάνιου θα εξαρτηθεί από τη ράτσα που έχει ο σκύλος και τον τύπο του τριχώματος. Τι πρέπει να ξέρετε για την κολύμβηση:

 • όλα τα σαμπουάν για ζώα χωρίζονται σε τύπους με βάση το μαλλί: μακρύ, χοντρό, σκληρό κ.λπ.
 • Κάντε μπάνιο το σκυλί ανάλογα με τη ράτσα, ξεκινώντας από μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά το μήνα.
 • λούζετε τα ζώα με μακριά μαλλιά πιο συχνά.
 • Η βρωμιά ξεπλένεται ευκολότερα από σκληρό μαλλί.
 • πρέπει να κάνετε μπάνιο ένα κατοικίδιο ζώο σε νερό με θερμοκρασία αντίστοιχη με τη δική του, δηλ. 37-39ºС;
 • εάν το τρίχωμα είναι κοντό, τότε μετά το μπάνιο το κατοικίδιο σκουπίζεται απλά με μια πετσέτα και αν είναι μακρύ, στεγνώνει με στεγνωτήρα μαλλιών.
 • πρέπει να κάνετε μπάνιο το κατοικίδιό σας σε μία ή δύο ώρες μετά τη βόλτα και 2-3 ώρες πριν την επόμενη έξοδο στο δρόμο!
 1. Πώς να χτενίσετε σωστά το μαλλί:

Η συχνότητα του χτενίσματος θα εξαρτηθεί από το πόσο παχύ και μακρύ είναι το τρίχωμα του σκύλου. Με βάση αυτό επιλέγονται βούρτσες και πινέλα για κάρτες (slickers), ειδικά σχεδιασμένα για τον τύπο του μαλλιού.

 • Για σκύλους με κοντά μαλλιά, αγοράζεται μια βούρτσα που έχει σκληρές φυσικές τρίχες. Και είναι απαραίτητο να χτενίζετε το μαλλί με συχνότητα μία φορά κάθε 3 ημέρες.
 • Για μακρυμάλλη σκύλους, επιλέγω ειδικές χτένες που έχουν μακριά, αλλά αμβλεία δόντια στις άκρες. Χρησιμοποιούν επίσης μια ειδική βούρτσα για κάρτες (slicker brush), η οποία είναι καλή για το χτένισμα της συσσώρευσης μαλλιού. Σύμφωνα με το πρότυπο της φυλής, ορισμένοι μακρυμάλληδες σκύλοι πρέπει να κουρεύονται 3-4 φορές το χρόνο και μία φορά το μήνα για την περιποίηση της περιποίησης, στην οποία υπάρχει μερική κοπή του ρύγχους. πατούσες, λαιμοί κλπ...
 • Το σκληρό τρίχωμα ενός σκύλου απαιτεί κούρεμα (βγάζοντας τα νεκρά μαλλιά) τουλάχιστον 3-4 φορές το χρόνο.

Είναι καλό να έχετε δύο χτένες στο οπλοστάσιό σας: η μία πρέπει να έχει σπάνια δόντια και η άλλη να είναι πιο χοντρή.

 1. Πώς να φροντίσετε τα πόδια του σκύλου σας:

Αφού ο σκύλος επιστρέψει ως κυρία από το δρόμο, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τα πόδια του. Πολύ συχνά στα πόδια μπορείτε να βρείτε υπολείμματα γυαλιού, γρασιδιού, άμμου ή άλλου ξένου σώματος. Αν είναι καλοκαίρι, μπορείτε απλώς να σκουπίσετε τα πόδια με ένα υγρό πανί. Αλλά αν είναι χειμώνας, όταν οι δρόμοι είναι πασπαλισμένοι με αλάτι, τότε τα πόδια πρέπει να πλυθούν σε μια λεκάνη με σαπουνόνερο. Αλλά ... αν έξω κάνει κρύο, πρέπει να δώσετε την ευκαιρία στα πόδια να «ζεσταθούν», δηλ. Μην πλένετε τα πόδια για 10-15 λεπτά!!! Για να πλύνετε τα πόδια χρησιμοποιήστε δροσερό νερό 16-18ºС.

Οι τρίχες που μεγαλώνουν στα δάχτυλα και ανάμεσά τους πρέπει να κουρευτούν έγκαιρα. Μετά από όλα, αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για την αναπαραγωγή βακτηρίων και το σχηματισμό βρασμού. Το χειμώνα, τα πιο μακριά μαλλιά μένουν στα πόδια ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών.

Αν δείτε ρωγμές ή ξηρό δέρμα στα πόδια, τότε αυτά τα σημεία πρέπει να λιπαίνονται με ειδικό παράγοντα (αλοιφές ποδιών) ή κρέμα χεριών.

Είναι απαραίτητο να κάνετε τη διαδικασία κοπής των νυχιών του σκύλου κάθε 10-14 ημέρες. Συνήθως αναπτύσσονται περισσότερα νύχια στα μπροστινά πόδια. Μπορείτε να κόψετε μόνοι σας τα νύχια σας, αλλά μόνο εάν έχετε συμβουλευτεί έναν ειδικό εκ των προτέρων και γνωρίζετε πώς να το κάνετε. Πράγματι, λόγω του γεγονότος ότι τα αιμοφόρα αγγεία των σκύλων είναι πολύ κοντά στην κοιλότητα του νυχιού, είναι εύκολο να πληγωθούν και ως εκ τούτου να βλάψουν το κατοικίδιο ζώο. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ειδικοί κόφτες νυχιών χρησιμοποιούνται για την κοπή των νυχιών. Υπάρχουν πολλά σχέδια - είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε και να δοκιμάσετε με έναν κτηνίατρο.

 1. Πώς να βουρτσίζετε σωστά τα δόντια του σκύλου σας:

Ένας οικόσιτος σκύλος, όπως και ένας άνθρωπος, χρειάζεται σωστή οδοντιατρική και στοματική φροντίδα. Άλλωστε, αν δεν γίνει αυτό, τότε θα σχηματιστεί πλάκα στα δόντια, και μετά μια πέτρα κλπ. Έτσι, το ζώο μπορεί να χάσει τα δόντια του.

Είναι καλύτερα να αρχίσετε να μαθαίνετε το κατοικίδιο ζώο σας να βουρτσίζει τα δόντια του όταν είναι ακόμα κουτάβι. Και αυτό γίνεται με τη μορφή ελαφρού μασάζ των ούλων με τα δάχτυλα του ιδιοκτήτη. Μετά από 2 εβδομάδες από ένα τέτοιο μασάζ, συνεχίζουμε να το κάνουμε μόνο με ειδική οδοντόκρεμα για σκύλους. Και μόνο αφού ο σκύλος συνηθίσει τα χέρια του ιδιοκτήτη στο στόμα του, τότε μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μια ειδική βούρτσα. Επί του παρόντος, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από οδοντόκρεμες και βούρτσες στην κτηνιατρική αγορά. Εάν δεν έχετε χρόνο να βουρτσίζετε τα δόντια του κατοικίδιου ζώου σας κάθε μέρα, τότε απλά πρέπει να το κάνετε αυτό τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
Βούρτσα Μεγάλη Αυτοκαθαριζόμενη 15sm
Βούρτσα Μεγάλη Αυτοκαθαριζόμενη 15sm

Ιδανική για αφαίρεση του νεκρού τριχώματος ακόμα και από τα πιό βαθιά σημεία. Η μεγάλη πυκνότητα των..