ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΑ ΓΑΤΑΣ

Πολλοί ιδιοκτήτες αγοράζουν περιλαίμια για τις γάτες τους. Χρησιμοποιούνται όχι μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς. Τα μοντέρνα περιλαίμια κατοικίδιων είναι εξοπλισμένα με διάφορα χαρακτηριστικά που μπορούν να είναι ευεργετικά για το κατοικίδιο και τον ιδιοκτήτη του. Η γκάμα είναι αρκετά μεγάλη, επομένως πριν κάνετε μια επιλογή, σας συνιστούμε να μελετήσετε τα χαρακτηριστικά διαφορετικών μοντέλων.

Χρειάζεται μια γάτα κολάρο;

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα κολάρο είναι εξίσου απαραίτητο για μια γάτα όσο και για έναν σκύλο. Και ακόμη περισσότερο εάν το κατοικίδιο ζώο περπατά συχνά ανεξάρτητα κατά μήκος του δρόμου.

Για να καταλάβετε εάν μια γάτα χρειάζεται κολάρο, προτείνουμε να μελετήσετε όλα τα πλεονεκτήματα της χρήσης της:

Ένα κολάρο σε μια γάτα που περπατάει μόνο του είναι απόδειξη ότι έχει σπίτι και ιδιοκτήτη.

Μπορείτε να επισυνάψετε ένα μετάλλιο με έναν αριθμό τηλεφώνου στο γιακά. Εάν η γάτα χαθεί κατά τη διάρκεια μιας βόλτας, άγνωστοι μπορούν να βοηθήσουν το κατοικίδιο να βρει την οικογένειά του.

Με ένα κολάρο, είναι πιο εύκολο και γρήγορο να εκπαιδεύσετε ένα κατοικίδιο.

Ο ιδιοκτήτης μπορεί να περπατήσει μια οικόσιτη γάτα με λουρί, στερεωμένη σε ένα κολάρο.

Πολλοί επιλέγουν γιακά για γάτες με διάφορα διακοσμητικά ή στρας, κάτι που κάνει το κατοικίδιο γοητευτικό και ακαταμάχητο.

Το κολάρο είναι υποχρεωτικό αξεσουάρ για γάτες που συμμετέχουν σε εκθέσεις και διάφορους διαγωνισμούς. Με αυτό το εξάρτημα, ο ιδιοκτήτης μπορεί να τονίσει την ατομικότητα του κατοικίδιου ζώου και να το ξεχωρίσει από άλλους συμμετέχοντες με ουρά.

 Τα αξεσουάρ που έχουν σχεδιαστεί για σκύλους δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για γάτες!

Τύποι περιλαίμιων για γάτες

Για να επιλέξετε το σωστό κολάρο για μια γάτα , πρέπει να μελετήσετε τη λειτουργικότητα διαφορετικών μοντέλων. Εξετάστε τους πιο δημοφιλείς τύπους αξεσουάρ για περπάτημα και τις χρήσιμες επιλογές τους.


γιακά με πλοηγό gps

Στο εξωτερικό, τα περιλαίμια κατοικίδιων ζώων με ενσωματωμένο πλοηγό GPS είναι από καιρό δημοφιλή. 

Πλεονεκτήματα κολάρων με gps:

ο ιδιοκτήτης μπορεί πάντα να προσδιορίσει τη θέση της γάτας, χωρίς να περιορίζει την ελεύθερη κίνησή του ενώ περπατά στο δρόμο.

μπορείτε να προσδιορίσετε την τροχιά της κίνησής του γύρω από την περιοχή για να μάθετε πού αρέσει στη γάτα να περπατά.

Ένα κολάρο με πλοηγό GPS είναι ένα βολικό αξεσουάρ που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν πάντα το κατοικίδιό τους, το οποίο προτιμά να περπατά έξω μόνο του.

Γιακά με μενταγιόν-ετικέτα διεύθυνσης

Για να επιστρέφεται πάντα μια χαμένη γάτα από αγνώστους που ενδιαφέρονται για τη μοίρα των ζώων, πρέπει να αγοράσετε ένα κολάρο με ένα μενταγιόν, όπου θα καταγράφεται η διεύθυνση ή ο αριθμός τηλεφώνου του ιδιοκτήτη.

Εάν η γάτα έχει ήδη κολάρο, ο ιδιοκτήτης μπορεί να αγοράσει ένα ξεχωριστό μενταγιόν με χαρακτικά δεδομένων και να το προσαρτήσει στο αξεσουάρ που χρησιμοποιείται ήδη.

Εξατομικευμένο γιακά

Το κολάρο με προσωπικό όνομα είναι ένα χαριτωμένο αξεσουάρ που έχει το όνομα του ζώου πάνω του. Παράγεται σε διάφορες παραλλαγές. Εκτελεί μόνο διακοσμητική λειτουργία.

Γιακάς διακοσμητικός

Η σειρά περιλαίμιων για γάτες έχει πολλά διακοσμητικά μοντέλα από διαφορετικά υλικά. Αξεσουάρ με κοσμήματα, στρας, χάντρες διαφόρων χρωμάτων και σχεδίων χρησιμοποιούνται για φωτογραφήσεις και εκθέσεις όταν η γάτα πρέπει να ντυθεί και να τραβήξει την προσοχή στο πρόσωπό της.

Φωτεινός γιακάς

Τα φωτεινά περιλαίμια καλύπτονται με αντανακλαστική βαφή, η οποία σας επιτρέπει να βλέπετε τη γάτα στο σκοτάδι. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με χειριστήρια αφής που ανάβουν αυτόματα το φως του γιακά όταν βραδιάζει.

Τέτοια αξεσουάρ είναι βολικά για τους ιδιοκτήτες που περπατούν το κατοικίδιό τους αργά το βράδυ.

Γιακά με κουδούνι

Για άτομα με προβλήματα όρασης, θα είναι βολικό να χρησιμοποιήσετε ένα κολάρο γάτας εξοπλισμένο με ένα κουδούνι. Τέτοια μοντέλα σας επιτρέπουν να μην βλέπετε, αλλά να ακούτε ένα ζώο να περπατά στο δρόμο. Με τη βοήθεια του ήχου, ο ιδιοκτήτης θα μπορεί πάντα να βρει το αγαπημένο του κατοικίδιο.

Αυτοαπελευθερωμένο γιακά

Για γάτες που περπατούν μόνες τους, συνιστάται να αγοράσετε περιλαίμια αυτοαποδέσμευσης. Διαθέτουν εύκαμπτη βάση, η οποία θα εξασφαλίσει την επέκταση του αξεσουάρ σε περίπτωση που η γάτα πιάσει κάτι με το γιακά σε ανεξάρτητους περιπάτους. Τέτοια μοντέλα εξαλείφουν τον κίνδυνο στραγγαλισμού του ζώου.

Μαγνητικά κολάρα (για πόρτες και ιατρικές)

Οι κατασκευαστές προσφέρουν επίσης δύο τύπους μαγνητικών περιλαίμιων για γάτες:

με φαρμακευτικές ιδιότητες - βελτίωση της υγείας και της ευημερίας του κατοικίδιου ζώου, βοήθεια με ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα, των νεφρών και του μυοσκελετικού συστήματος.

για άνοιγμα με μαγνήτη ειδικό πτερύγιο εξοπλισμένο για γάτα στην εξώπορτα του σπιτιού.

Ειδικά περιλαίμια για γάτες

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα ειδικά περιλαίμια για γάτες, τα οποία έχουν κάποιο προστατευτικό αποτέλεσμα. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα.

Απωθητικό γιακά κατά των κροτώνων και των ψύλλων

Ένα ειδικό απωθητικό κολάρο θα βοηθήσει στην προστασία του κατοικίδιου ζώου σας από ψύλλους, τσιμπούρια και άλλα έντομα που ρουφούν το αίμα Το προϊόν θεραπεύεται με δραστικές ουσίες που απωθούν τα παράσιτα. Η σύνθεση μπορεί να περιλαμβάνει αιθέρια έλαια, μέντα, γεράνι, ευκάλυπτο και άλλες αμοιβές. Για τις γάτες, ένα τέτοιο κολάρο είναι ασφαλές, με εξαίρεση τα κατοικίδια με ατομική δυσανεξία στα συστατικά που περιλαμβάνονται στη σύνθεση.

Η μέση διάρκεια ζωής ενός απωθητικού κολάρου είναι 2-3 μήνες. Να μην χρησιμοποιείται σε γατάκια ηλικίας κάτω των 2 μηνών.

Κολάρο κτηνιατρικής θεραπείας

Το κολάρο κτηνιατρικής θεραπείας είναι ένα ειδικό περιλαίμιο θεραπείας φραγμού που περιορίζει την πρόσβαση του ζώου σε ορισμένα μέρη του σώματος. Χρησιμοποιείται στη θεραπεία τραυμάτων, μετά από στείρωση, ευνουχισμό και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Χάρη στα φυσικά τους ένστικτα, οι γάτες γλείφουν τις πληγές τους, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μια τέτοια θεραπεία είναι απαράδεκτη. Για τους σκοπούς αυτούς, χρησιμοποιείται ένα προστατευτικό κτηνιατρικό κολάρο, το οποίο συνταγογραφείται για χρήση από ειδικό.

Ηρεμιστικό γιακά με φερομόνες

Για να ανακουφίσετε το υπερβολικό άγχος μιας γάτας σε οποιαδήποτε κατάσταση, συνιστάται η χρήση ειδικού περιλαίμιου με φερομόνες. Ισχύει αμέσως μετά τη χρήση.

Οι γάτες μπορεί να βιώσουν άγχος κατά τη διάρκεια θεραπειών μπάνιου, μεγάλων ταξιδιών, κτηνιατρικών επισκέψεων, θεραπευτικών διαδικασιών, μετεγκατάστασης κ.λπ. Αυτή η κατάσταση μπορεί να δείχνει σημάδια άγχους ή επιθετικότητας. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα χωρίς ιατρική παρέμβαση επιτρέπει ένα κολάρο με φερομόνες , το οποίο έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά που έχει ηρεμιστική επίδραση στις γάτες.

Το κολάρο δεν επηρεάζει αρνητικά το σώμα της γάτας. Αντενδείκνυται σε ζώα με ατομική δυσανεξία στα εισερχόμενα συστατικά.

Γιακάς κατά του νιαουρίσματος

Τα περιλαίμια κατά του νιαουρίσματος είναι σχεδιασμένα για πολύ «ομιλητικές» γάτες. Είναι εξοπλισμένα με αισθητήρα υπερήχων που λειτουργεί μόλις ακούσουν το νιαούρισμα μιας γάτας. Δεν ανταποκρίνονται στις φωνές άλλων ζώων.

Η συσκευή εκπέμπει έναν ήχο που αποσπά την προσοχή στο εύρος υπερήχων, ο οποίος σωπαίνει τη γάτα. Το αξεσουάρ δεν προκαλεί πόνο στο κατοικίδιο. Λειτουργεί με αντικαταστάσιμες μπαταρίες. Συνοδεύεται από αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης.

Πώς να επιλέξετε ένα κολάρο για μια γάτα

Το κολάρο για μια γάτα πρέπει να επιλεγεί, εστιάζοντας στους στόχους. Το προϊόν πρέπει να είναι καλής ποιότητας, με άνετο κούμπωμα και ελαστικά ένθετα για αποφυγή ασφυξίας σε περίπτωση που το αξεσουάρ πιαστεί σε κάτι.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα κολάρο για μια γάτα:

Ποιότητα προϊόντος. Υλικό. Θα πρέπει να είναι ασφαλές για τη γάτα, να μην προκαλεί αλλεργίες και ενόχληση.

Σωστό μέγεθος. Μπορείτε να μετρήσετε πρώτα την περίμετρο του λαιμού της γάτας και να προσθέσετε άλλα 3-4 εκ. στο αποτέλεσμα.Το αξεσουάρ δεν πρέπει να πιέζει σφιχτά το λαιμό του ζώου, προκαλώντας ενόχληση ή πόνο. Ένα δυνατό κρεμαστό γιακά είναι επίσης απαράδεκτο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιο πιθανό το κατοικίδιο να πιάσει το λουρί σε κάποιο αντικείμενο ή να αφαιρέσει μόνο του το κολάρο κατά τη διάρκεια μιας βόλτας.

Επιλέξτε ένα κολάρο για μια γάτα από αξιόπιστους κατασκευαστές. Μην αγοράζετε φτηνά ψεύτικα αμφιβόλου ποιότητας, τα οποία μπορεί να μην είναι ασφαλή για το ζώο.

Πώς να φορέσετε ένα κολάρο γάτας

Τα κολάρα τοποθετούνται εύκολα και στερεώνονται στο λαιμό της γάτας με ειδική κλειδαριά. Όταν σφίγγετε τον ιμάντα, βεβαιωθείτε ότι δεν πιέζει το λαιμό και δεν προκαλεί ενόχληση στο ζώο.

Πώς να εκπαιδεύσετε μια γάτα να φοράει κολάρο

Τα περιλαίμια συνιστώνται για γάτες άνω των 3-4 μηνών. Η εξοικείωση με ένα νέο αξεσουάρ θα πρέπει να είναι σταδιακή. Αρχικά, μπορείτε να το δώσετε στη γάτα να μελετήσει, να την αφήσετε να μυρίσει, να παίξει μαζί της, να καταλάβει ότι αυτό το αξεσουάρ είναι ασφαλές για αυτόν.

Όταν βάζετε ένα κολάρο για μια γάτα για πρώτη φορά, μην εκπλαγείτε που η γάτα θα προσπαθήσει με κάθε δυνατό τρόπο να το αφαιρέσει. Αυτή είναι μια φυσιολογική αντίδραση, καθώς στα ζώα πραγματικά δεν αρέσει όταν κάτι τους παρεμβαίνει.

Οι πρώτες προσπάθειες να φορέσετε ένα νέο αξεσουάρ θα πρέπει να είναι δύσκολες. Πρώτον, το ζώο πρέπει να συνηθίσει σε αυτό το μικρό πράγμα και δεύτερον, ο ιδιοκτήτης πρέπει να παρατηρήσει την αντίδραση του σώματός του.

Κολάρα με διάφορα πρόσθετα στη σύνθεση μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Εάν κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν εμφανιστούν αρνητικά συμπτώματα, μπορείτε να επαναλάβετε την προσπάθεια να συνηθίσετε τη γάτα σε μια χρήσιμη διακόσμηση.

Κάθε μέρα, αυξήστε τον χρόνο χρήσης του αξεσουάρ κατά 1-2 ώρες. Σταδιακά, το κατοικίδιο θα συνηθίσει στο κολάρο και θα σταματήσει να δείχνει τη δυσαρέσκειά του.

Τα κολάρα είναι ένα χρήσιμο και απαραίτητο πράγμα, ειδικά για τα κατοικίδια που επισκέπτονται τακτικά το δρόμο χωρίς τον έλεγχο του ιδιοκτήτη

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
Happy pet little pascals kitten collar
Happy pet little pascals kitten collar

Περιλαίμιο γάτας με σύγχρονο μοτίβο.Με κουδουνάκι.Μέρος της σειράς Little Rascals 'Out & About',..

ΓΑΛΑΖΙΟ 4,50€
Διαθέσιμο
- +
ΚΙΤΡΙΝΟ 4,50€
Διαθέσιμο
- +
ΠΡΑΣΙΝΟ 4,50€
Διαθέσιμο
- +
ΡΟΖ 4,50€
Διαθέσιμο
- +